Petkovo popoldne je bilo kot nalašč za pripravo nove ozimnice. Tokrat je bil na vrsti grozdni sok.
Iz recepta (najdete ga na Kulinariki) je prišlo dvanajst steklenic dobrega grozdnega soka. Sladkala sem ga po okusu.
Ker ne želim, da gre kakšna stvar v nič, sem uporabila še pobrane vinogradniške breskve. Škoda, da bi segnile in bi se pasle živali na njih.
Breskve sem oprala, razkoščičila ter odstranila vse morebitne obiskovalce.
Koščki breskev so končali v velikem loncu. Počasi so se skuhale kot za marmelado, spasirala sem jih s paličnim, dodala sladkor po okusu, malo citronke ter razredčila sem z vodo. Dobila sem zelo okusen, domač gosti sok.
torek, 20. september 2011
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Crotchet - kvačkanje
Čeprav nisem objavljala, sem v preteklem času tudi kvačkala. Pa poglejmo nekaj izdelkov: Kapa in okrogel šal (volna je iz Yarn Parad...
-
Na Kulinariki sem našla zanimiv recept za domač pomarančni sok. Seveda sem recept morala preizkusiti. Za sok se uporabijo cele pomaranče,...
-
Po dolgem času, sem naredila angelčke. Svoj dom so našli kot okrasek v avtu. Sedaj nas spremljajo na vsakem kilometru. Žal s...
Ni komentarjev:
Objavite komentar